1 Temmuz 2010 Perşembe

MOTOSİKLETİ GÜVENLİ PARK ŞEKLİ

YANLIŞ PARK EDİŞ

Photobucket
Bu şekilde park etmek yanlıştır. Esasen dar bir vasıta olmanın avantajını kullanmıyorsunuz demektir.

Photobucket
Aceleyle gelen bir araç sizi görmeyip hızla buraya girmeğe çalışırken motoru gördüğünde çok geç olabilir. Yani boyası bile çizilse kötü olur. Değil mi?



DOĞRU PARK EDİŞ

Photobucket
Doğru park şekli budur. Arka teker kaldırıma bakar şekilde konumlandırılmış ve motor diğer araçlarla aynı dış çizgide hizalanmıştır. Bu durumda önceden fark edilmeniz kolaydır ayrıca çıkışta sizin görüş alanınızı genişletip tek hareketle çıkışınıza imkan verir. Öbür türlü motorla yürüyerek geri geleceksiniz, durup tekrar ileriye hareket edeceksiniz ki bu kazalara davetiye çıkarmaktır.

Photobucket
Sürücü sizi mecburen fark etti. Genellikle motosikletleri fark edemezler!

PhotobucketPhotobucket

Photobucket

Uyarı: Yokuş aşağı yerlerde park ederken yan ayağa güvenmeyiniz. Yine çıkışı düşünerek, motoru geri itmeniz zor olduğu için, önünüzün açık olacağı konumda park ediniz. En önemli husus da viteste stop edip motoru yan ayak üzerine yatırmadan önce dişlilerin motoru tuttuğundan emin olmanızdır. Bu tip hatalar genellikle uzun bir sürüşün ardından yorgun veya üşümüş iken yapılır.

Hiç yorum yok:

BİNİCİLİK DENEYİMİ

Yeni, deneyimsiz bir motosiklet sürücüsü, deneyimli bir sürücünün sahip olduğu dayanıklılığa sahip olmayacaktır. Motosiklete binme konusunda...