Motosiklet Dönüş, Motosiklet Fren, Motosiklet Güvenli Sürüş Eğitimi, Motosiklet Sollama, Motosiklet Gaz Kontrolü, Bakışların Doğru Kullanılması, Motor Teknik, Enduro Teknikleri, Motorkros Sürüş Teknikleri, İleri Sürüş Stratejileri, Süspansiyon Ayarları, Hava Şartlarına Göre Motosiklet Sürüşü, Gece Sürüşü, Yol ve Dönemeçlerin Okunması, Motosiklet ve Sağlık, Motorsiklet, Motorcu Özellikleri, Motosiklet Sürüş Eğitimi, Motosiklet Yarış Tekniklerine Giriş
13 Kasım 2020 Cuma
DRIFT DÖNÜŞ
Not: 4x4 lerde bu kurallar gecerli değildir. Trafikte denemeyin. Bos alanlarda ve kaygan zeminde yaparsanız siz ve aracınız daha az örselenir.
16 Ağustos 2020 Pazar
TRAFİK GÖSTERİ ALANI DEĞİLDİR
Bu şekilde hareketlerden kaçının. Neticede asfaltlar sirk değildir. Esasen gösteri sürücüsü olmak istiyorsanız bunun yeride vardır.
15 Ağustos 2020 Cumartesi
EYYUP KÜÇÜKASLAN
Gıdaları Yıl Boyunca Saklama Teknikleri
- Almış olduğunuz dondurma derin dondurucu içerisinde 2 ila 4 ay müddetle tazeliğini koruyabilir.
- Yoğurt aldığınız zaman en fazla 1 hafta içerisinde tüketmelisiniz.
- Tereyağınızı hava almaması gerekecek biçimde sıkı bir şekilde streç filme sarmanızın ardından buz dolabınızda yaklaşık 1 ay, derin dondurucunuzda ise yaklaşık 6 ay rahatça saklayabilirsiniz.
- Eski kaşar, hellim, İzmir tulumu , mihaliç gibi sert peynirleri hava almaması gerekecek şekilde sıkıca sarıp buzdolabınızda 3 ila 4 hafta tazeliği devam ederek durabiliyor.
- Eğer peynirinizde küflenme olduysa, 1 ila 2 santimetre şeklinde küflü tarafı keserek iyice temizleyin. Geri kalanını rahatça yiyebilirsiniz.
- Dil peyniri, Taze kaşar gibi ürünlerin paketinin açılmasının ardından 3 ila 4 hafta bekleyebilir. Krem peyniri gibi peynirler ise 2 hafta süresince buzdolabında tazeliğini kaybetmeden durur.
Balık Ve Deniz Mahsülleri
- Almış olduğunuz deniz mahsullerini alışverişi bitirmeye yakın almanız gerekli ve 2 gün içerisinde de tüketmelisiniz.
- Taze balıklar hava geçirmeyen, kapaklı kapta sıkıca kapatılarak buzdolabınızda 2 gün saklı kalabilir.
- Dondurulmuş şekilde aldığınız deniz ürünlerini orijinal kabından çıkarmayın ve hemen derin dondurucuya yerleştirin. Balıkları tüketmek istediğiniz zaman su ile yıkayarak, buzdolabında yada mikrodalga fırın içerisinde çözülmesini sağlayabilirsiniz.
- Son tüketim tarihi geçmiş olan dondurulmuş mahsulleri katiyen tüketmeyiniz. Yemeniz durumunda balıkların zehirli olabileceğini unutmayın.
Sebze ve Meyveler
- Eğer meyvelerinizi tüketeceğiniz zaman yıkarsanız çürümez. Önceden yıkarsanız nem meyvelerin çürümesini çabuklaştırır.
- Sebze ve meyvelerinizi aynı yerde bulundurmayın. Nedeni ise, birtakım meyveler etilen adı verilen bir gaz üretmektedir ve bu gaz yakınında bulunan sebzenin daha hızlı çürümesine sebep olmaktadır.
- Meyveleri ve sebzeleri süzgeç gibi delikli kapların içerisinde bulundurursanız buzdolabında rahatça saklayabilirsiniz.
- Pek çok sebze ve meyvenin buzdolabı içerisinde durması gerekmektedir. Fakat bazısının oda sıcaklığında durması daha iyi olabilir. Patates, sarımsak, soğan, domates buzdolabında durması gereken sebzelerdir.
- Meyve ve sebzelerinizin güneş ışığı geçirmeyen yerlerde bulunması gerekir.
- Almış olduğunuz muzların 2 ila 3 gün içerisinde tüketilme durumun yok ise buzdolabı içinde saklayınız.
- Mantarlarınızı kağıt torba içerisinde buzdolabınızda saklayabilirsiniz. Hava almayan kap içerisinde tutarsanız nemli olmasına ve pörsümüş olmasına sebep olursunuz.
- Kuşkonmaz, enginar veya da kereviz gibi sebzelerinizin içinde barındırdığı suların azalarak tazeliğinden kaybetmiş olmaması için buzdolabınızda saklamanızın yararı var.
Senin yeşil yapraklı sebzeler sarın
Yapraklı yeşillikler hem tazeliğini sağlamak 1-2 gün içinde tüketilmesi gerekir . Yaprakları aşırı nemden korumak, onların çabuk çürümeye yol açmaması sağlar, bu yeşillikleri saklamak ve ömrünü uzatmaknın en iyi yolu, kağıt havluyla fazla nemi emmesi sağlanır.Kağıt havlu sardıktan sonra plastik torbalara koyun ve buzdolabında saklayın. Saklamadan önce demetteki herhangi çürümüş yaprakları atmak ve ayrı torbalarda farklı çeşitleri saklamayı deneyin.
Çileğin küflenmeden uzun süre saklamak için, mantar başlangıcı durdurmak için tek yolu pestisitlerdir , ancak bunları saklamak önce sıcak bir banyo vererek. 'Termoterapisi' olarak adlandırılan süreç, batırılması ve sıcak su ile bir tencerede kendi plastik sepet içinde meyveleri yıkamak gerekir. Sıcak su küf sporlarını öldürür ve daha uzun süre taze tutar. Çilek, yaban mersini ve ahududu 30 saniye boyunca 125 ° C banyodan sonra onları daha sonra bir havlu üzerine onları yaymak ve kurutmak gerekir .
Sivri ve Kırmızı Biber Saklama (Derin Dondurucuda )
Yazın vazgeçilmez tatlarından, yemeklerimizin lezzet iksirlerinden taze sivri ve kırmızı biberleri mevsiminde alıp saklayarak yıl boyunca tadına varabilirsiniz.
Sivribiberleri yıkayıp süzdürün ve geniş bir tepsiye aktarıp iyice kuruyana kadar bekletin. Sap kısımlarını ayıklayıp yemeklik olarak doğrayın.
Kırmızı biberleride aynı şekilde yıkayıp kuruttuktan sonra sap ve çekirdeklerini ayıklayıp halka halka doğrayın.
Tercihen fermuarlı sağlam buzdolabı poşetlerine koyup olabildiğince havasını alarak kapatın ve derin dondurucunuzda saklayın. Sivribiberleri yemeklerde direk poşetten istediğiniz kadar aktararak kullanabilirsiniz.
2.yöntem:
Kırmızı biber, Ağustos ayı ortalarında mevsimsel olgunluğa erişir. Bu dönem içerisinde tedarik edilen kırmızı biberler iki yöntemle saklanabilir. Biberler sirke, sarımsak, yağ ve tuz eşliğinde kavanozlarda saklanabildiği gibi, doğrudan poşetler içerisinde derin dondurucuda saklanabilir. Hangi yöntemi tercih ederseniz edin, biberler közlenip soyulduktan sonra saklanır. Kavanozlarda saklanan biberler ile fazlaca yemek çeşiti yapma imkanı yoktur. Dondurucuda saklanan kırmızı biberleri genel amaçlı olarak, dilediğiniz gibi kullanırsınız ve bozulma ihtimali yoktur.
İhtiyacınız kadar kırmızı biber
buzdolabı poşeti
Yapılması gereken ,biberleri yıkayın ve bıçakla delin ve fırın tepsisine dizin tepsiyi önceden 200°C ‘de ısınmış fırına sürün biberleri 30 dakika süre ile közleyin süre bitiminde biberlerin kabuklarını soyun sapını kesin, çekirdeklerini çıkarın ve biberleri yıkayın, süzün ihtiyacınız ölçüsünde poşetleyin derin dondurucuya kaldırın
Normal koşullarda taze biber saklama
Karanlık bir yerde bir kağıt torba içinde kuru bir havlu-bez havluya sarılı 2-3 hafta boyunca saklayabilirsiniz. Donma olmayacak.
Dolmalık Biber Nasıl Saklanır?
Yaz mahsülü ince kabuklu, dolmalık biberlerinizi yıl boyunca elinizin altında tutmak istemezmisiniz. Biber dolması veya karışık dolma yaptığınızda hemen kullanabileceğiniz hazır biberleri derin dondurucunuzda rahatlıkla saklayabilirsiniz… Nasıl mı?
Pazar ve manavdan tercihen ince kabuklu, hafif, düzgün ve iki üç farklı boyda biberlerinizi seçerek alın. (Farklı boylar daha sonra işimize yarayacak)
Biberleri yıkayıp geniş bir tepside suları süzülüp kuruyana kadar bekletin.
Bir bıçakla sap kısımlarından biraz daha altından düz keserek sapını ve çekirdeklerini ayıklayın.
Büyük boy biberin içine bir ufak boyunu içiçe ekleyerek iki üç kat istifleyin.
Kilitli veya normal sağlam bir buzluk poşetine dizerek derin dondurucunuza kaldırıp dondurun. Gerektiğinden istediğiniz kadar alıp donukken içini doldurarak pişirebilirsiniz.
Kış Depolama Domates
Kış Başlangıcında alacağınızm ham domatesleri karton üzerinde, serin ve karanlık bir yerde, birbirlerine dokunmadan sapları çıkarılıp ters çevrilmişşekilde saklanabilir. Onlar yavaş yavaş kırmızı olmaya başlıyor. Yazın domatesi kadar olmasada kışın alacağınız domateslerden kat kat lezzetli ve besleyicidir.
- Alışverişinizin bitimine doğru etlerinizi alın. Et suyunun başka gıdalara geçmemesi için muhakkak ayrı bir torbada saklayın.
- Etlerinizi buz dolabınızın en soğuk yerinde saklayın. 2 ila 4 derece arasında olabilir. Çiğ etlerinizi bir kaba koymanızın ardından poşetin içerisine koyun. Bu sayede diğer yiyeceklerinize bulaşmaz.
- Eğer etlerinizi almanızın ardından 1 ila 2 gün içerisinde yemeyeceksiniz et paketinizi bir defa alüminyum folyoya sarıp buzluğa atın. Fakat bir kaba koyduktan sonra sarın ki etleriniz alüminyum folyoya değmesin.
- Et paketinizin üstünde olan saklama koşullarına uyunuz. Eğer buzdolabınıza ne zaman kaldırdığınızı hatırlamıyorsanız etlerinizi çöpe atmanız gereklidir.
- Etiniz buzlukta 6 ila 12 ay kalabilir. Salam ve sosisler 1 ila 2 ay buzdolabında saklı kalabilir. Ancak füme etlerin dondurulması sakıncalı olabilir.
- Kırmızı etleriniz buzdolabınızda 3 ila 4 gün içerisinde durabilir. Salam ve sosis paketinin açılmasının ardından 5 gün dayanabileceği, füme etleri ise yaklaşık 1 hafta dayanmaktadır.
- Almış olduğunuz kıymanın tümünü kullanmayacaksanız, kavurup ufak kaplara ayırın ve derin dondurucuda saklayın. Eğer soğan ile kavurursanız yemek pişireceğiniz zaman size vakitten kazanacaksınız.
- Tavuğunuzu dondurmayacaksanız son tüketim tarihinden evvel tüketmeniz gereklidir.
- Pişirdiğiniz tavuk yada hindi etlerinizi 3 ila 4 gün içinde tüketmeniz gereklidir. Hindi eti ve tavuk eti buzlukta 1 yıl kadar saklanabilmektedir.
Yumurta – Yumurta alırken son tüketim tarihi muhakkak kontrol edilmelidir. Kendi paketin içerisinde buzdolabınızın orta yada alt raflarında saklamalısınız. Alt rafta olan ısı üst raflara oranla daha az değişmektedir.
- Yumurtalarınız buzdolabınızda 3 hafta kadar saklı kalabilir. Pişmiş yumurta kabuğu soyulmamak şartı ile 7 gün içerisinde, yumurtanızın akı 4 gün, yumurtanızın sarısıysa sıkı bir şekilde kapatılmış kap içerisinde 2 gün kalabilir.
- Yumurtanın taze olduğunu nasıl anlarız ? Taze yumurta alacağınız zaman sallarsanız ve ses çıkmaz ise sorun yok demektir. Ancak salladığınızda ses gelirse bozuluyor demektir.
- Eğer yumurtayı tuzlu suya batırırsanız taze olup olmadığını anlayabilirsiniz. Bu işlemi yaptığınız zaman yumurta suyun dibine çökerse bozulma yok demektir. Fakat bayatlamış yumurta ise suya konulduğu zaman önce suyun ortasında kalıp ardından suyun dibine doğru inmektedir.
- Elektrikleriniz kesilir ise buzdolabınızda olan gıdaların ısınmaması için ve buzlukta olan yiyeceklerin çözülmüş hale gelmesini geciktirebilmek için buzdolabı kapaklarını açmamalısınız.
- Eğer elektrik kesildiğinde kapakları kapalı tutarsanız yiyecekler 4 saat boyunca soğuk kalabilir. Aynı zamanda buzlukta bekleyen yiyecekleriniz çok ise 2 gün az ise 1 gün donuk bir şekilde bekleyebilir. Eğer buzluktaki buzlarınız çözülmüş ise yiyecekleri hemen tüketin.
Bakliyatların Saklanması
Besin değerlerini kaybetmemeleri, tatlarını korumaları için saklandıkları ortamın nem denetimi çok önemlidir. Nemli ortam ve ısı, mikroorganizmaların artışına ve tanelerin küflenip çürümesine neden olur. Nem ve sıcak hava aflotoksin denilen çok zararlı, hatta kansere neden olan mikroorganizmaların üremesine ve insan sağlığına zarar veren boyuta ulaşmasına neden olur.
Bakliyatlar, erzak dolabında saklanmalı, dolabın serin- kuru yerde olmasına dikkat edilmelidir. Dolabın kalorifer ya da tesisat borularının geçtiği yerlerde olmamasına özen gösterilmelidir.
Bakliyatlar, kuru ve serin yerlerde, haşerelerden uzak ortamlarda, cam kavanoz içinde veya bez torbalarda saklanmalıdır.
Evimizde bolca bulunan kuru bakliyatın böceklenmemesi için; saklama kaplarının içine bir diş sarımsak koymak yeterlidir.
Peynirlerin Saklanması
Peynir, +3-+5 C de, ışıksız ortamda saklanmalıdır.
Peynir hemen tüketilmeyecek ise, kendi ambalajında saklanmalıdır. Ambalajı açıldıktan sonra ise mutlaka saklama kabında veya ambalaj malzemelerine sararak korunmalıdır. Aksi takdirde peynir nemini kaybeder, aroması ve lezzeti azalır.
Peyniri saklarken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli nokta ise, havayla temasını kesmektir. Şeffaf folyoyla sıkıca sarılmış peynirler için en ideal yer, buzdolabının alt gözleridir.
Açıkta satılan peynirlerden, büyük bir kalıptan büyük parça kestirip alacaksanız, kalıbın nemli ve çatlak olmamasına dikkat edin. Çünkü bu durumdaki peynirler kurumuştur ve taze değildir.
Peynir dilimlere ayrılmadan saklanmalıdır, böylece dış ortamla teması en aza indirilebilir.
Krem peynirler mutlaka kendi ambalajının içinde ve kapağı kapalı olarak saklanmalıdır.
Beyaz peynir; ambalajı açıldıktan sonra salamura suyu denen içme suyuna yumurta yüzecek kadar yemek tuzu ilavesiyle yapılan sıvının içinde saklanabilir. Uzun zaman besin değerleri ve lezzetini kaybetmeksizin saklanabilir. Böylece peynirin olgunlaşma süreci de devam eder.
Kızartma peynirleri (Antep, Urfa ve hellim peyniri gibi) tüketilmeden önce 4-5 saat suda bekletilerek tuzu alınmalıdır. Böylece peynirin içerdiği tuz kaybolur ve gerçek lezzeti ortaya çıkar.
Kabuklu peynirler (eski kaşar gibi), kabuğu temizlenmeden saklanmalı, temizleme işlemi peyniri tüketmezden hemen önce yapılmalıdır.
Beyaz peynir dışındaki peynirler yıkanmaz, su ile temas peynirin lezzet ve aromasının kaybolmasına yol açar.
Beyaz peynirleri keserken, bıçağı ıslatmak peynirin düzgün kesilmesine yardımcı olur.
Kaşar peynirini, kapalı bir kavanoz içinde saklarsanız kaşar peynirinizin kurumadığını göreceksiniz.
Peynirler çeşitlerine bakılmaksızın evde buzdolabının alt raflarında ve kapalı şekilde muhafaza edilmelidir.
Baharatların Saklanması
Baharatlarda diğer tüm yiyecekler gibi mutlaka ambalajlı olarak satın alınmalı ve kullanım tarihine dikkat edilmelidir. Baharatların ilk günkü gibi taze, sağlıklı ve lezzetini kaybetmeden saklanması konusunda bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.
Bilinmesi gereken ışığın baharat renklerini değiştirmesi ve havadaki oksijen ve nemliliğin baharatın lezzetini ve kokusunu bozacağıdır.
Baharatlar asla ocakların üzerindeki veya yakınındaki raflarda saklanmamalı. Çünkü ısı ocaklardan yukarı çıkar ve bu raflardaki baharatların ısısının artmasına ve dolayısıyla lezzetlerini kaybetmelerine, renklerinin ve kokularının değişmesine yol açar.
Toz baharatlar, tane baharatlara göre dış etkenlerden daha çabuk etkilenecekleri için tane olanlar tercih edilmeli. Öğütülmemiş baharatları 1 yıla kadar saklayabilirsiniz.
Az miktarda satın alırsanız her zaman taze ve lezzetli baharat tüketmiş olursunuz.
Baharatların en ideal saklama yeri buzluk veya buzdolabıdır. Alternatif olarak mutfağın serin, kuru ve karanlık bir köşesinde ve mutlaka cam/porselen kavanozlarda saklanmalıdır. Kullanma sırasında veya kavanoz içinde mutkala kuru ve temiz kaşık kullanılmalıdır.
Ekmeklerin saklanması
Daha uzun süre taze kalmasını istediğiniz ekmekler için, ekmekleri sakladığınız torbanın içine bir parça kereviz yerleştirebilirsiniz.
Fazla gelen ekmekleri, buzdolabında veya derin dondurucuda havayı içinde az tutan saklama poşetleri veya streç filme sararak saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman ekmeği dolaptan çıkartarak çözüldükten sonra veya fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
Konserveler
Açılmamış konserveler kuru bir ortamda ve oda sıcaklığında 21 derecede saklanmalıdır.
Konserve kutularını asla ocakların, kaloriferlerin yakınlarında, yani çok sıcak veya çok soğuk bölgelerde saklamayın. Çünkü kapalı konservenin donması veya fazla ısınması, konservenin tadını olumsuz etkileyebilir.
Teneke içinde olan konserveleri açtıktan sonra mutlaka başka kap içine alınız. Çünkü
bir kere açılan tenekenin özellikle ağız kısmı bakteri üremesi için elverişli bir ortamdır.
Dondurma Saklamak İçin
Dondurma saklamak için derin dondurucuyu tercih etmeniz gerekmektedir.
Derin dondurucuda saklanan dondurmalarınızın taze kalabilme süresi 2 – 4 ay arası bir zaman dilimini kapsamaktadır.
Yoğurdu Saklamanın Püf Noktaları
Yoğurt saklamak için de yine buzdolapları tercih edilir ancak, yoğurdunuzu satın aldıktan sonra, en fazla yedi gün içerisinde tüketmeniz gerektiğini de unutmamalısınız.
Tereyağı Saklamanın Püf Noktaları
Tereyağı saklamak için öncelikle tereyağının hava almayacağı şekilde bir streç folyoya sarılması gerekmektedir. Bu şekilde saklanacak olan tereyağı buzdolabında 1 ay; derin dondurucuda ise 6 ay bozulmadan kalabilmektedir.
Hevenk yöntemiyle yaş üzümün taze olarak saklanması
Yaş Üzüm yazın asmalardan, kışın ise hevenklerden sofralara sunuluyor. Üzümlerin, tavana bağlanan iplere asılarak saklandığı ''hevenk yöntemi'',hevenklik üzüme uygulanabiliyor.Yazın asmalardan, kışın ise hevenklerden sofralara sunuluyor.Üreticiler, ağustos ayında başlayıp soğuk kış günleri öncesinde sona eren üzüm hasadının ardından ürünlerini kış mevsiminde de tüketmek amacıyla evlerinin serin odalarında saklıyor.
Evlerin tavanına ekim ayında asılan üzümler, bu yöntemle Mart ayı başına kadar saklanarak uzun süre tüketilebiliyor.
Kasada, buzdolabında veya soğuk hava deposunda bekletilen üzümlerin bir süre sonra çürüdüğünden, hevenk yöntemiyle üzümün herhangi bir yere temas etmediği için çürümediğini ve serin ortamda uzun süre saklanabildiğini teppit edilmiştir.
Saklanan üzümlerin tadında değişim olmadığı sadece kuruduğu için görünümünün biraz değiştiğini görülmüştür.
Bununla ilgili bir haberi burada yayınlayalım
Malatya'nın Arapgir ilçesinin en önemli gelir kaynaklarının başında gelen üzümü bağlarından eylül ayında toplayan çiftçiler, atalarından miras kalan yöntemleri kullanarak kış ortasında salkımında taze üzüm keyfi yaşatıyor.
Vuslat Haber
Taze Besinlerin Buzdolabında Saklanması
Meyveler:
1. Portakal, limon, elma, armut 1-2 hafta
2. Üzüm, şeftali, kayısı 4-5 gün
3. Kiraz 1-2 gün
Sebzeler:
1. Ispanak, marul, domates 2-3 gün
2. Lahana, havuç, kereviz 6-7 gün
3. Taze fasulye, bakla ve bezelye 3-4 gün
Etler:
1. Kıyma ve küçük parça et 1 gün (Eğer et taze ise)
2. Büyük parça et, salam, yürek 2-4 gün (Eğer et taze ise)
3. Kasaptan alınan et bir günden fazla bekletilmez
Süt ve ürünleri:
1. Süt, taze lor veya çökelek 1-2 gün
2. Peynir, yoğurt, kaymak 5-7 gün
Diğerleri:
Yumurta 1-2 hafta
Pişmiş et yemekleri 1-2 gün
Kremalı pastalar 1-2 gün
Zeytinyağlı yemekler 2-3 gün
Taze sebzeler bekletilmez
Tereyağı ve benzeri kahvaltılık margarinlerde nem miktarı fazla olduğundan kolay bozulurlar, bu bakımdan buzdolabında saklanması gereklidir.
Patates, karanlık, serin, kuru ve hava akımı olmayan yerlerde saklanır. Işık, patatesin renginin yeşile dönmesine neden olabilir. Soğan için en iyi saklama ortamı kuru, hava akımı olan serin yerdir.
Kuru besinler serin, karanlık, kuru ve havalandırılabilen yerlerde saklanır. Kuru besinlerin saklandığı yerin nemli olması küflerin çoğalmasına neden olur. Besinler mümkünse raflarda, yerden yukarıda, ağzı kapalı kaplarda birbirlerine benzeyenler bir araya konmak suretiyle saklanmalıdır
Elma-Armut-Ayva-Bal kabağı Saklanması
Toplanan elmalari saklamak icin karton bir kutu bulup, bunun alt kismini 5 santim samanla doldurun, samanla doldurulmus , ilk 5 santim saman doldurup elmalari bir birlerine dokunmayacak sekilde ve saplari kopmamis olarak samanin icine yatirin, UNUTMADAN MEYVALARIN SUYUNUN EKSILMEMESI YANI KURUMAMASI ICIN ISITILMIS BALMUMU ILE SPREY SEKLINDE MEYVALARIN ÜZERINI BALMUMU ILE KAPLAYIN, BÖYLECE MEYVALAR DAHA UZUN SÜRE SULU HALDE KALIR.
Elmalarin sapi kopmamasi lazimdir, eger elma sapi koparsa cürüme islemi hizlanir, saplar suyu emdiginden cürümeyi geciktirir, elmalari kartona istifledik, eger yer varsa 3. kez isfik yapabiliriz, ver istifte, saman tabakasi koymayi unatmayin ve elmalari bir birine temas etmiyecek sekilde koyun
Elmalarin kis boyu uzun süre dayanmasi icin, serin kuru bir ortamda saklamak gerek, evlerin bodrumu yada cati kati saman araligi gibi yerler müsait yerlerdir, isik almayan yada los isik olan yerlerde müsaittir.
kartonlara istifledigimiz elmalar kis boyu cürümeden durucaktir, sadece kabuk kisimleri biraz sönsede ic kisimlari sulu ve dahada tatlanmis olarak aylarca kalacaktir
Ortalama mart ayina kadar elmalari cürümeden yiyebilirsiniz, elmalari aldiginizda tekrar samani örtün ve her seferinde bu islimi yapin, elma saklama yöntemi sadece elma icin gecerli degildir, bal kabagi saklama, erik saklama yada armut saklamadada ayni islem uygulanir, bazen marketten alis veris yaparken cogumuz bu mevsimde elma nerden geliyor diye düsünürüz, halbuki cogu bu yöntemle saklanir ve evlerimize ulasir, yatik limon dedikleri eski limon ayni isleme tabi tutulur.
Lahana Kökleri ile kanca asılı. Lahana etilen gazı verir, bu yüzden kapalı lahana tutmayın; koku evi dolduracak. Lahana (40 ° F 32 ° F), soğuk tercih, nemli (yüzde 80-90'ı) koşullar.
Soğan ve sarımsak 2 ila 3 hafta boyunca, ya da dış derileri kadar (böyle bir tavan, açık döken, ya da kapalı sundurma gibi) bir iyi havalandırılan bir yerde "kür" veya kurutma yoluyla uzun süre depolama için klimalı olmalı, bir hışırtı sesi Bu depolama için yeterince kuru göstermektedir. Orta boy kırmızı veya sarı soğan, büyük beyaz, ya da tatlı çeşitleri daha uzun tutun. Soğan ve sarımsak (50 ° F ila 40 ° F) tercih cool, kuru (60 ila 70 oranında bağıl nem) oda. Eğer bahçe ise, soğan ve sarımsak (yanı sıra pırasa) da birkaç hafta boyunca in-yer saklanabilir ve ağır malçlama ile (34 ° F) hafif donlara dayanabilir.
Patates "kür" tarafından uzun süre depolama için klimalı olmalıdır. Sıralama, kür için patates hazırlamak ve acil kullanım için herhangi bir hasarlı veya şüpheli (yumuşak) patates kaldırmak için. 2 hafta boyunca 60 ° F 45 ° F, (hafifçe açık kağıt torba ya da gevşek gazete ile kaplı) karanlık, tek bir katmanda firması kusursuz patates yerleştirin. (40 ° F 32 ° F) bir soğuk, mağaza patates kür sonra, kuru (yüzde 60 ila 70'inin RH) konum. Böyle içeride kağıt torba, kapalı ahşap kutular, teneke kova veya kuru kuma gömülü olarak tam karanlıkta saklayın patates,. Filizlenme patates çok sıcak olduğunu gösterir, ya da soğan ya da elma gibi üretmek yanında saklanır.
Pumpkins ve kış kabak sarmaşıklar bir dona tarafından öldürüldü sonra hasat edilebilir. Ara hastalıklara karşı korumak için meyve depolama sırasında kaynaklanıyor. Kış kabakları depolamak için en iyi yolu, kuru (60 ila 70 oranında bağıl nem) oda (60 ° F ila 40 ° F) sıcak bir serin olduğunu. Tavan araları, dolaplar, ya da bir bodrum fırının yakınında mükemmel bir alternatif yerler olabilir. Ayrı ayrı raflarda veya örgü çanta asılı koyun.
Pancar, havuç, kereviz, turp, parsnips, Rutabagas, salsifies, şalgam, turp ve kış gibi kök bitkileri, birkaç hafta boyunca in-yer saklanabilir ve ağır malçlama ile hafif dondurma (28 ° F) dayanabilir. Siz de bahara kadar mulched, toprağa turp, yaban havucu, ve salsify bırakabilirsiniz; çok soğuk havalarda tatlı olur. Rutabagas, şalgam, turp ve kış güçlü koku yayarlar, bu yüzden onları kapalı tutmayın. Kilerde, sadece pancar, havuç, turp, yaban havucu, ve salsifies saklayın. Mahzende saklamak için, sepet veya kutulara bir 1 inç kök ve yere bırakarak, üstleri kesti. Kuru depolama odalarında nem optimize etmek, kum veya sfagnum yosun bitkileri katman. Kök bitkileri, (40 ° F 32 ° F) çok nemli (yüzde 80-90'ı RH ya da daha fazla) koşullar, soğuk tercih.
Narenciye geçen uzun sepetler, kuru (60 ila 70 oranında bağıl nem) koşullar (50 ° F ila 40 ° F) serinliğinde depolanan veya hava akışını maksimize etmek ve küf gelişimini engellemek için çanta örgü zaman. Portakallar (34 ° F 32 ° F) dondurma yakın saklanabilir.
Elma ve armut gibi yumuşak çekirdekli, çok nemli (yüzde 80-90'ı RH veya daha fazla) koşullarda, mümkün olduğunca (32 ° F) dondurma yakın olarak depolanması gerekir. Kum, talaş veya sfagnum yosun içinde katman; iyi havalandırılan bir plastik torba içine paketi; ya da kağıt mendil ayrı ayrı meyve sarın ve kutuları içinde katman. Eğer plastik torba kullanıyorsanız, rutin yoğuşma için çanta incelemek; hemen görülebilir nem ile çanta havalandırmak veya kırpma hızlı küflü ve yenmez hale gelebilir. Elma ve armut etilen gazı yayarlar; uzaklıkta diğer bitkileri bir araya saklayın, ama olabilir.
WHEEL ALIGNMENT
How can you protect yourself, your passengers and your vehicle against accidents? Apart from your own behavior as a driver, you need to maintain your vehicles good condition. Proper wheel alignment, also known as tracking is one of the most critical aspects when it comes vehicle maintenance. Precise tracking - or more accurately described, wheel alignment, ensures excellent road grip and control on a wide range of surfaces - a vital component in vehicle safety.
As a trusted wheel alignment/ tracking specialist in Leicester, we offer the best solutions to all types of wheel alignment problems and our services guarantee a smooth, safe and comfortable drive for our customers.
In our modern workshop, we use the latest computer technology, the ultimate "Hunter wheel alignment system" .There are not many garages in the Leicester area equipped with this special and highly advanced wheel alignment system. Even professional motor traders and other garages come to us to use this special service.
Only our most experienced and specially trained technicians will do the tracking/alignment on your vehicle.
They take pride in the work they do and they will be happy to show you on the computer screen exactly at which points alignment is necessary.
That way you can also be sure, you are not being charged for something that does not need doing...
Once the work has been completed, you can certainly have a look at the "before and after" print outs.
You might find our wheel alignment service slightly more costly than what small "old style" garages would charge, but our service puts wheel alignment/tracking on a different level. But please don't worry, we still do our best to keep the prices affordable for everybody.
In the long run, it is even a lot cheaper.
- Maximum safety
- Excellent fuel economy
- Optimal vehicle control
- Amazing grip on all types of surfaces
- Long life span of car tyres
This service is absolutely accurate and time-saving - no guess work, no coming back to the workshop again and again because it "still needs a tiny bit more adjusting..."
We make no compromise in the quality of our work!
For example, if your car pulls to one side while you are driving, or brakes unevenly is real safety risk. In the long run it will also cost you more money as your tyres and brakes will wear off quicker and irregularly. This can irritate your steering system and damage the suspension of your car.
Therefore we strongly advise to get a vehicles wheel alignment/tracking checked regularly - either as part of the regular routine service, after you've had new tyres fitted, after suspension repairs- or if you are experiencing issues already to get them sorted as soon as possible. Even hitting a curb, a pot hole or an animal on the road can have a negative effect on your vehicles alignment.
As mentioned above, we only use the best and latest technical equipment for tracking/wheel alignment testing to achieve the optimum of accuracy.
Our Hunter Technology system can adjust to each vehicle make- and vehicle model to make absolutely sure, the wheel alignment adjustments are exactly to the right manufacturers specifications.
Wheel alignment/tracking basically means measuring plus correcting the suspension angles- and components of the car so the wheels stand parallel to each other and the vehicle drives straight again.
There are three different ways of wheel alignment:
The basic "toe-in/toe-out alignment" option to fix an alignment issue.
Usually carried out after the front of your vehicle had to take an impact for example after hitting a pothole, a curve or an animal while driving.
The front axle of the vehicle is being measured and adjusted, resulting in improved road grip and fuel efficiency, reduced rolling resistance and extended life of your tyres.
This kind of tracking takes the front- end alignment further by also aligning the thrust angle. All four wheels are squared with each other.
This kind of alignment is most recommended for vehicles with a solid rear suspension, after a chassis damage repair and after accidents where the suspension was hit.
The optimal solution for cars and a 4WD with a four- wheel independent suspension. Also for a front wheel drive vehicle with adjustable rear suspension.
This simply means the tilt angle between the front tyres compared to angle of the rear tyres. Different vehicles have different angles - some are further apart, some are closer towards each other.
An expression pertaining to the direct tilt angle of tyres as specified by vehicle manufacturers.
The tyre angle has a direct effect on the surface grip of the tyres while driving.
Our alignment specialists will certainly explain and discuss the advantages - and disadvantages of certain tyre angles with you if necessary.
The caster angle influences the steering directly.
There's the "positive caster" - our technicians will always aim to maximize it for vehicles with power steering to make secure the straight line stability during driving.
A "negative caster" refers to the steering axle facing towards the rear. It's been used in the past and can still be found in older vehicles.
Either of the two casters have to be symmetrical otherwise the vehicle will be pulling to one side during driving.
BİNİCİLİK DENEYİMİ
Yeni, deneyimsiz bir motosiklet sürücüsü, deneyimli bir sürücünün sahip olduğu dayanıklılığa sahip olmayacaktır. Motosiklete binme konusunda...
-
Videoda görüldüğü üzere vites küçültmelerde debriyaj kolu kullanılıyor ayrıca bir kerede 2 den fazla vites düşürülmüyor. Bir müddet bekl...
-
Denge Problemi... Sık olarak yavaş süratlerde, yürüyüş hızlarında, ayaklarını yere sürten motosiklet sürücülerini görürüz. Ayaklar hız kesti...